Selecteer een pagina

SCRABBLE met HEERCO WALINGA

In samenwerking met het Nederlands Dagblad

RONDE 21

Na TEX (22 punten, verticaal gelegd vanaf A3) hebben we nog maar twee letters over, een C en een D. Mijn eerste indruk is dat we het niet in één keer kunnen wegleggen, maar wie weet vindt iemand een intelligente oplossing. Zo niet, dan spelen we nog twee rondes in dit 18 e spel.
Zoals te verwachten was, was het aantal mogelijkheden beperkt: naast TEX konden we goedkeuren: EX (VB3, 18); CAT (HD3, 15) en COX (HJ13, 14).
Het bordje overziend kom ik tot de conclusie dat dit niet het spel met de meeste moeilijke woorden is geworden. Dat is wel eens anders geweest bij voorgaande spellen. Dat bedenkend kwam ik tot de slotsom dat het beroep van apotheker en de assistenten niet eenvoudig is, want als er één soort firma is die moeilijke namen voor hun producten bedenkt, dan is het wel de farmacie. Neem nou ‘Fluticasonpropionaat’ of ‘Xylometazoline’. Dat zijn neussprays. En de vloeistof waarvan ze gemaakt zijn zal zeker wel een ingewikkelde chemische samenstelling hebben, maar waarom moeten er vrijwel onuitsprekelijke en nauwelijks te onthouden namen gebruikt worden? Het had toch net zo goed ‘neusruimtewater’ kunnen zijn? Maar dat is misschien te gewoontjes. Zo zijn er ook heel veel pillen om rustiger te worden of beter te slapen met namen die meer op Russisch lijken dan op onze eigen taal. Vier van de vele voorbeelden: Brotizolam , Flunitrazepam , Flurazepam , Loprazolam . Mijn voorstel zou zijn: noem het ‘chillpil’ of ‘relaxtablet’.
Overigens kunnen de dichtpieten van Sinterklaas er ook wel wat van. Er zijn heel wat balpennen kapotgekauwd op pogingen om zo origineel mogelijke rijmwoorden te vinden, en ik weet niet hoe het bij u was, maar in onze gezinnen (zowel dat van mijn schoonouders als ons eigen gezin) raakte
de fantasie helemaal los van het woordenboek. Leuk was het altijd wel. Voor nu, als U pakjesavond viert, wens ik u graag veel plezier, pepernoten, chocolade- en
banketletters toe. Afslanken kan na 5 december opnieuw opgepakt worden.

SPELBORD

ACTUELE STAND

De laatst bekende stand van dit spel is hier in te zien.

WOORD INZENDEN

CONTACT

Over Scrable:
scrabble@walinga.org

Over de website:
johan@riemer.nl

Heerco Walinga is eigenaar van
Riemer & Walinga Boekverkoopers
te Ermeloo

p

INFORMATIE

Elke veertien dagen wordt op zaterdag een ronde in het ND geplaatst. U kunt uw oplossing insturen met het formulier hierboven of per briefkaart zonder envelop aan:
Martha Riemer
Kadoelen 29
8326 BA  Sint Jansklooster

Mail: scrabble@walinga.org.

SPELREGELS

De spelregels die voor dit spel gelden wijken niet erg af van de normale spelregels. 

Er zijn wel wat extra regels omdat we online spelen.

U kunt ze HIER lezen.